København

LA: Vi borgerlige har sovet i klimapolitikkens time. Nu er det tid til at sadle om

Vi vil gerne føre en klimapolitik, hvor vi lægger symbolpolitikken på hylden, har internationalt udsyn og lader kapitalisme samt liberale rammevilkår drive udviklingen. Så hvordan skal vi gøre det i praksis?

I dag er klimadebatten plaget af navlepillende klima-nationalisme, hvor politikerne ikke løfter blikket fra den danske andedam, selvom Danmark kun står for 0,1 pct. af verdens CO2-udledning.

Hav respekt for den udearbejdende mor

Karen West

Eva Selsing, gift med Rune Selsing, filosof og hjemmegående husmoder til fire børn, fortæller til Berlingske om at vælge at være hjemmegående og derfor være afhængig af ægtemandens indkomst. Som gammel feminist, både bogstaveligt og i feministisk betydning, er jeg selvsagt ikke enig i, at alle kvinder ville foretrække at være hjemme hos deres børn.

Så er valgplakaterne hængt op: Her er ekspertens bedømmelser

De er både forhadte og elskede.

Nogle vil mene, at de er historiske og et symbol på demokratiet, mens andre vil påpege, at de hverken er pæne eller gode for miljøet.

Men ikke desto mindre er valgkamp lig med valgplakater i både lygtepæle og træer.

Og lørdag klokken 12.00 gik starten.

TV 2 Lorry havde i den forbindelse inviteret digital chefrådgiver ved forandringsbureauet Operate, Jonas Ravn, ud på gaden for at bedømme valgplakater.

Lær af forbudstidens USA – gør cannabis lovlig i Danmark

Danmark har i mange år haft et forbud mod cannabis. Siden 1961 har vi brugt – og vi bruger stadig – betydelige ressourcer, både økonomisk og mandskabsmæssigt, på at forsøge at bekæmpe brugen af det og de organisationer, der står for import og salg af det. Men er det besværet værd? Har vi opnået noget ved det?

De studerende bliver gidsler i Christiansborgs kamp mellem land og by

Hvis jeg kunne rulle regeringens udflytningsaftale tilbage i morgen, ville jeg gøre det. Jeg er nervøs for, at regeringen har valgt at prioritere provinspopulisme over kvaliteten af de unges uddannelser og vores alles velfærd, skriver københavnsk folketingskandidat for Liberal Alliance.

Folketingskandidat for Liberal Alliance: Danmark har ikke brug for endnu et hovedstadsfjendtligt parti

Allerede inden vi har set et politisk program blive fremlagt af Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, står det klart, at en af partiets absolutte mærkesager bliver at sætte øget fokus på Danmark uden for København. Det gælder eksempelvis sundhedsområdet, virksomheders vilkår og klimapolitikken. Det skal være mere attraktivt at bo i Udkantsdanmark, og det må gerne ske på bekostning af livet i hovedstaden, må man forstå.

Er Nørrebro for alle eller er intolerancen på fremmarch: Se debatten

Fulgte du med, da politikere fra højre til venstre diskuterede tolerance på Nørrebro?

Med en levende indledning om både Nørrebros historie og nutid satte præsten fra Stefans Kirke, Thomas Høgh Nørager, gang i debatten om tolerance og rummelighed på Nørrebro.

For er her plads til alle? Hvem definerer majoritetens holdning? Og lever vi egentlig sammen eller hver for sig?

Debat: Slip den offentlige sektor fri

“Slip den offentlige sektor fri – men under ansvar. Sørg for at der bliver plads til alternativerne, så danskerne selv kan vælge det, der passer dem bedst. Lad pengene følge borgeren. På den måde kan meget af den rigide detailstyring og kontrol, vi har i dag, helt undværes,” skriver folketingskandidat i Københavns storkreds for Liberal Alliance, Martin Sibast Laugesen.

Har du også lagt mærke til de høje bænke: Her er meningen med galskaben

‘- Vi synes, det så sjovt ud, og så er udsigten bedre heroppe. Indsigten ved jeg ikke helt med. Ordene tilhører en af de mange unge mænd, der i weekenden kravlede op på de ekstra høje bybænke, som i disse dage skal udvide horisonten blandt københavnerne.

‘Fremtidens bybænke’ kalder TV2 de mange installationer, der har vakt opmærksomhed i alle bydele.

Økonomisk rådgiver: Bestyrelsernes begrænsede kompetencer kan koste fondene dyrt

En ny undersøgelse viser, at fondene har store udfordringer med at få råd til almennyttige uddelinger. For at undgå dette skal fondene have bestyrelsesmedlemmer, der tør tage ansvar og vælge kvalificerede medlemmer til at sikre en ordentlig formueforvaltning, mener Martin Sibast Laugesen, direktør hos Økonomiskrådgivning.nu.

Her er de unge talenter, vi bør holde øje med til KV21

Alle taler om borgmesterposterne. Bykongerne. Skandalerne. Partiskiftene.

Men hvem er dette valgs talenter? Altså dem, der aldrig har været folkevalgte, men som har en rigtig god chance, og som vi må forvente at se meget mere til i årene, der kommer.